Jag har ägnat första starten/dagen på nya året med långkok - dillkött. I bloggandets stund står dillköttet färdigt med redning och allt för att svälla och dra in smaker och dofter.
När jag startade för många herrans år sedan med Dillkött lagade jag långkok på fransyska eller högrev, men sedan Per Morberg introduserade det förenklade långkoket, så har jag mestadels använt grytbitar eller skinkschnitzel och delat bitarna själv. Idag hade jag i tunn-skivade kotletter som jag skar i bitar - extra gott blev detta.
Första dagen på nytt år är väl något speciellt, så det fick bli ett långkok. Ett speciellt sådant med mycket kärlek och tid!
Jag hade i persiljerot och gjorde dillköttet från grunden med mycket purjolök med lite spetskål och även morötterna för sötmans skull. Jag använder aldrig socker i matlagning mer än om jag bakar och det är inte ofta.
FRUKOST: gene "fiber" LUNCH: ostmacka & fruktbricka MIDDAG LÖRDAGENS dillkött med kokt potatis |