lördag, januari 29, 2022

Läskande efterrätt i ovädret:

 

Här skall fryst färskriven blodapelsin och citron toppas ovanpå glassen.

I förmiddags i samband med matlagningen fixades även lunch och  samtidigt  passade på då att även skala en citron och frysa in denna bland blodapelsin. Som senare blev en god läskande efterrätt!

Läskande efterrätt - jordgubbar med  GBglass crema di mascarpone toppad med fryst riven citron och blodapelsin. 
 

Under förmiddagen har jag i sakta lugn mak lagat till en soppa. Jag startar först med köttbullarna som läggs in i kylen unde tiden som soppan lagas. En soppa som görs i 3 steg för mera djup. Första steget mjuk-steker  Andra steget kok-steker Tredje steget kokar och puttrar på svag värme
i ca 30 minuter först då läggs köttbullarna ned i soppan som sedan skall puttras i ca 30 min -1 tim på mycket låg värme.
Blir en maträtt imorgon också - enkel ugnslax och även som ett mellanmål - buljong.
Grå regnig Lördag med andra ord väldigt ruggigt ute...
FRUKOST: gene "fiber" LUNCH: glas med yoghurt blåbär och havre toppat med fryst riven blodapelsin & fruktbricka
MIDDAG LÖRDAGENS soppa med köttbullar hemlagat från grunden

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥