fredag, december 02, 2022

Asterix ngt groggy*

 



FRUKOST gene tunnbröd fibervariant LUNCH pastejmacka & fruktbricka
FREDAGENS MIDDAG fiskbullar i dillsås
Fikat för kvällen! 
(1 blåbär och apelsinsockerkaka med mindre socker)
INGREDIENSER
2 ägg
0,5 dl strösocker
1tsk honung
0.5dl rapsolja
1 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
2,5 dl dinkel-mjöl
saften av 1 färskpressad apelsin
2 dl frysta blåbär
smör eller rapsolja och ströbröd till formen

GÖR SÅ HÄR
Vispa poröst ägg, honung och strösocker
Rör ned mjölken och sikta även i ca hälften av mjölet mixat med bakpulvret.
Pressa en apelsin och häll saften i smeten och rör om. Häll ned det sista mjölet/bakpulvret i smeten och rör om tills det blir en jämn smet. Till sist rör ned rapsoljan i smeten.
 Häll hälften av smeten i en smord och bröad form. Strö på de frysta blåbären och häll över resten av smeten.
Sätt in formen med smet och blåbär i ugn och ställ in graderna på 175 grader och gräddas ca 50-55 minuter. Ta ut och låt svalna!


Dagen efter för Asterix! Allt gick fint under turen... så också trapporna.
Det enda var att Asterix visade att nu räcker det med fiskbullar - inte två dagar i rad!
Imorgon blir det risotto - mjukt och bra för både tänder och mage hoppas jag!
Jag bakade en blåbär och apelsinsockerkaka igen innan vi stack ut och efter maten lagade jag till en kålsallad med gurka och paprika att ha som kvällsmål med ngn macka till.






TORSDAGENS jobbiga:
Vaknade uruselt tidigt... för att Asterix skulle fixa sina tänder! I väntan på veterinär - en kopp kaffe!
Något groggy kom Asterix hem på sena eftermiddagen - en kort tur hos mina föräldrar, där han fick fiskbullar. Sedan hem och vila ruset av sig. 

FRUKOST gene tunnbröd original LUNCH pastejmacka & fruktbricka
LÖRDAGENS MIDDAG kebabsallad 

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥