BlÄbÀr och apelsinsockerkaka med mindre socker INGREDIENSER 2 Àgg 0,5 dl strösocker 1tsk honung 0.5dl rapsolja 1 dl mjölk 1,5 tsk bakpulver 2,5 dl Dinkelmjöl saften av 1 fÀrskpressad apelsin 2 dl frysta blÄbÀr smör eller rapsolja och ströbröd till formen
GĂR SĂ
HĂR Vispa poröst Ă€gg, honung och strösocker Rör ned mjölken och sikta Ă€ven i ca hĂ€lften av mjölet mixat med bakpulvret. Pressa en apelsin och hĂ€ll saften i smeten och rör om. HĂ€ll ned det sista mjölet/bakpulvret i smeten och rör om tills det blir en jĂ€mn smet. Till sist rör ned rapsoljan i smeten. HĂ€ll hĂ€lften av smeten i en smord och bröad form. Strö pĂ„ de frysta blĂ„bĂ€ren och hĂ€ll över resten av smeten. SĂ€tt in formen med smet och blĂ„bĂ€r i ugn och stĂ€ll in graderna pĂ„ 175 grader och grĂ€ddas ca 50-55 minuter. Ta ut och lĂ„t svalna! |
|