lördag, januari 21, 2023

Helg med Januarimys*:

 

BALKONGLÅDAN med fin ljung och småvissen mynta och fjärilslavendel som jag hoppas skall ta sig.
Blåbär och apelsinsockerkaka med mindre socker DENNA GÅNG MED BOLDAPELSIN
INGREDIENSER
2 ägg
0,5 dl strösocker
1tsk honung
0.5dl rapsolja
1 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
2,5 dl Dinkelmjöl
saften av 1 färskpressad apelsin eller blodapelsin
2 dl frysta blåbär
smör eller rapsolja och ströbröd till formen

GÖR SÅ HÄR
Vispa poröst ägg, honung och strösocker
Rör ned mjölken och sikta även i ca hälften av mjölet mixat med bakpulvret.
Pressa en apelsin och häll saften i smeten och rör om. Häll ned det sista mjölet/bakpulvret i smeten och rör om tills det blir en jämn smet. Till sist rör ned rapsoljan i smeten.
 Häll hälften av smeten i en smord och bröad form. Strö på de frysta blåbären och häll över resten av smeten.
Sätt in formen med smet och blåbär i ugn och ställ in graderna på 175 grader och gräddas ca 50-55 minuter. Ta ut och låt svalna!
Efter bloggat blir det go' kvällsfika som står och väntar... !
FRUKOST gene tunnbröd fibervariant LUNCH pastejmacka & fruktbricka & kvarg 
LÖRDAGENS MIDDAG tomatbaserad grönsakssoppa 
Hemlagat från grunden, men lättlagat blev det idag - bara att värma upp soppan från en upptinad fryslåda. Slängde i ngn matsked frysta kikärter och gröna ärter.
Vindstilla men grått kyligt och rått fuktigt... Det vindstilla gjorde det hela!



♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥