söndag, januari 22, 2023

Solskens Söndag med en quinotto:

 

Risotto med quinoa tricolor och fullkornsris
Stekt lök, blekselleri, röd spetspaprika, kål, lagerblad, salt och mald svartpeppar,  fond bong touch of taste, några tomater, riven morot och persiljerot.... och en skvätt vatten hälldes i efter behov...
Några frysta grönsaker åkte i.. spenat och grönkål... även broccoli som jag hackade i mindre bitar... har köpt broccoliris istället och gör mig av med de sista broccolibuketterna, trots detta blev det tre kvar i fryspåsen som åkte in i frysen igen.
3 msk kikärter + 3 msk gröna ärter... 
Det hela röres om... och fick puttra på lägre temperatur... ngt sådant!
Serverades med gurk- och rädissallad.
FRUKOST gene tunnbröd original LUNCH pastejmacka & fruktbricka
SÖNDAGENS MIDDAG risotto med quinoa tricolor och fullkornsris
-3 med solsken och vindstilla. Kyligt men härligt ute. Det är stor skillnad på att längta efter längre ljusare dagar än sol och värme,,, Långa ljusa dar är det som gäller framförallt här!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥