"SCHYSST KÄK - gyros kebab köttet" är redan förberedd med kryddning/marinad och färdig när man köper denna, men jag vill ha ett väl griljerat kött - annars går det bra att endast steka eller bara ha den i ugn i ca 20 minuter också. Vi får se varthän det hela slutar - följ gärna dagens resa med "schysst käk" och här nedan följer fortsättningsvis bilder med text på det hela.
Jag startar med "gyros kebabkött" att förbereda i ugn redan under förmiddagen. Detta är allra första gången som jag ger mig på "schysst käk", därför är jag försiktig med att inte använda för mycket ingredienser. Utöver om jag vill använda har jag färsk rödlök, röd paprika och tomat, även frysta champinjoner.
(Vi är aldrig utan olivolja här i hushållet. Det står alltid minst 1 flaska stående... främst för sallader även ibland i matlagning, men "milda margarin" då och då förhöjer ibland smaken)
Jag smälter först milda margarin på spisen och lite försiktigt i detta så lite som mjöligt helst någon droppe inte mer än en halv tsk "china mushroom soy" ( sojan vill gärna droppa i mer än man tänkt sig) i det smälta smöret/oljan.
Under tiden plockar jag fram en liten ugnsform och lägger i gyros kebab köttet och saltar väldigt lite och likaså med mild malen paprika, därpå hälldes smöret med sojan över köttet. Allt rördes om för att sedan vara i ugnen på 175-200 gr i 15-20 minuter.
|
Efter 20 minuter tar jag ut ugnsformen med gyros kebab kött ur ugnen och rör om. Spisen sänks till 125 gr. och jag lägger in ugnsformen igen i ugnen och låter detta vara i 20-30 minuter. |
|
För att inte få ett alltför hårt grillat kött tar jag ut ugnsformen igen med gyros kebab köttet igen. Röres om lite lätt och på med ugns-folie över köttet och in i ugnsvärme igen på 50gr eftersom den inte skall ätas ännu... ... här får nu gyros kebab köttet dra in ytterligare smak av smör- krydd-kött så länge den får vänta tills nästa steg.
Jag plockade fram pizza-tallrikarna som jag diskade upp för dagen till ära. Pizza-tallrikarna är inköpta en gång i tiden för många herrans år sedan på IKEA.
|
|
Då bredde jag på med tomatsåsen, därefter rev jag ost som inte ingick och spred över pizzorna... även lite rödlök och paprika. Jag är inte mycket för kebabsås så det mesta åkte över grönsakerna. Min summering --- helt okej! Men nästa gång blir det bara pizza kit och gyros kebab kött och riven ost. Resten skippar jag - kebabsås lök paprika istället ett extra paket kött, kanske!
Då startar min blogg som vanligt då:
-14 grader var det i natt... brrr... |
|
FRUKOST gene "fibervariant" LUNCH mina hembakade rutor med vaniljsås och färska jordgubbar MIDDAG LÖRDAGENS pizza kit schysst käk GYROS KEBAB KÖTT |
SOLSKEN MED MINUS KLART VÄDER KLAR HIMMEL VINDSTILLA BARA NÅGON GÅNG IBLAND SOM EN VIND SVEPER FÖRBI!