Nytt snölager... får se om det blir is eller om det är borta tills imorgon... eller om det snöar på ett nytt puderlager. Året har knappt börjat... sååå inte oväntat med ny snö. |
onsdag, januari 05, 2022
13dagsafton:
lördag, januari 01, 2022
Första da'n på året:
Jag har ägnat första starten/dagen på nya året med långkok - dillkött. I bloggandets stund står dillköttet färdigt med redning och allt för att svälla och dra in smaker och dofter.
När jag startade för många herrans år sedan med Dillkött lagade jag långkok på fransyska eller högrev, men sedan Per Morberg introduserade det förenklade långkoket, så har jag mestadels använt grytbitar eller skinkschnitzel och delat bitarna själv. Idag hade jag i tunn-skivade kotletter som jag skar i bitar - extra gott blev detta.
Första dagen på nytt år är väl något speciellt, så det fick bli ett långkok. Ett speciellt sådant med mycket kärlek och tid!
Jag hade i persiljerot och gjorde dillköttet från grunden med mycket purjolök med lite spetskål och även morötterna för sötmans skull. Jag använder aldrig socker i matlagning mer än om jag bakar och det är inte ofta.
FRUKOST: gene "fiber" LUNCH: ostmacka & fruktbricka MIDDAG LÖRDAGENS dillkött med kokt potatis |
torsdag, december 23, 2021
Da'n före doppareda'n God Jul:
Janssons frestelse |
FRUKOST: gene "original" LUNCH: knäckemacka inkl. fruktbricka MIDDAG TORSDAGENS senapsgriljerad skinka med rotmos och tomat/gurka |
onsdag, december 22, 2021
VECKA 51 da'n före... da'n före doppareda'n:
Förutsägbara blogginläggtitlar... och smått trista, så ser det oftast ut... så och nu med.
Har nu påbörjat PARFYMEN en tysk krim-serie i 6 delar... har nu sett 2... Mycket snart är det fyra nya BECK filmer som skall betas av också... mysfaktor*
Ett tunt snötäcke på marken efter gårkvällens nedfallande flingor... |
FRUKOST: gene "original" LUNCH: fetaostmacka & fruktbricka MIDDAG ONSDAGENS max burger bar meny... våran favorit till detta är faktiskt ramlösa citrus... lökringar blev detta denna gång... jättegoda! |
tisdag, december 21, 2021
VECKA 51 da'n före... da'n före... da'n före doppareda'n:
söndag, december 19, 2021
Fjärde advent:
Julestämning |
Rumlar om lite... |
Igår droppade det från träna vilket inte gjorde idag... Desto mera sol istället... |
FRUKOST: gene "fibervariant" LUNCH: sill ägg lax macka & fruktbricka MIDDAG SÖNDAGENS fiskbullar med ris blandat med gröna ärter morot kål |
LÖRDAGENS
FRUKOST: gene "fibervariant" LUNCH: pastejmacka & fruktbricka MIDDAG LÖRDAGENS laxgratäng med riven morot/kål |
Något fuktigt väder... |