|
Under förmiddagen lagade jag till en gryta med mycket grönsaker och fläsk grytbitar. Fryste även in en matlåda. |
|
Första steget i grytan - rapsolja som steks med lök / röd paprika /lagerblad/ purjolök / stjälkselleri (Jag brukar ha i 3 lagerblad så att man lätt plockar ur dessa ur grytan... hittade ännu en - råkade ha i fyra!) grytbitarna och salt/peppar Därefter tomater och kryddorna Bong touch of taste / paprika pulver / kummin / koriander / gurkmeja / curry |
|
Förberedd med två skålar uppskuret med morot/persiljerot & lite strimlad kål och selleri/purjolök |
|
I med ca 1,5 -2 dl mineralvatten och i med de två skålarna med uppskuret och låter det hela puttra en liten stund. Därefter i med ca 2 dl vanligt vatten innan resten av grönsaker läggs i de frysta spenat/ broccoli/grönkål... kokas upp och allt röres om för att puttras på svagare värme... |
|
FULLKORNSRISET med QUINOA TRICOLOR |
|
Plockade bort sener och fett på grytbiarna och kokade upp och lät puttra på svag värme till Asterix. |
Det blev 2st fryspåsar och till dagens mål.
Asterix föredrar kött men äter lite fullkornsris med quinoa och fick smaka på dagens gryta. MUMS!
Jag har sparsamt med kryddor i - grönsakernas smak blir mer framhävda än att bara drunkna i krydda!!!
|
Det blev en promenad standard... En lyckad skön avkoppling för denna gång! |
|
FREDAGENS GÅRKVÄLLENS FIKA ugnsäpplen med vaniljkräm oddligood FRUKOST gene tunnbröd fibervariant LUNCH pastejmacka & fruktbricka LÖRDAGENS MIDDAG grönsaksgryta med fläsk serverad med quinoa & fullkornsris |