FRUKOST gene tunnbröd original LUNCH pastejmacka & fruktbricka TORSDAGENS MIDDAG blodpudding med lingonsylt & standardmjölk |
FRUKOST gene tunnbröd original LUNCH pastejmacka & fruktbricka TORSDAGENS MIDDAG blodpudding med lingonsylt & standardmjölk |
Gårkvällens fika! Sista hembakta apelsin-sockerkakan upptinad från frys toppad med två after eight mintchoklad som fick smälta i ugnen ca 5-10 min! Helt okej! Funkade! |
En hungrig skata från en annan dag, men som såg så fin ut att bilden åkte in i bloggen idag istället! |
Skön tur ut och avslappnad med standardpaus! |
Så här blev fikat med gott kaffe! Nyöppnad franskrostad Arvid Nordquist Classic blev extra gott! Det råkade bara falla in att öppna ett nytt paket, sedan gårdagen för att vara mera exakt. Om jag gör tårta igen blir det en halv burk lemon curd med 2,5dl vispgrädde även om det mindre eller osötat tog bort lite sötma. Denna tårta kommer jag nog baka igen! Den var god i vilket fall som helst! Här är länk till mitt förra inlägg om man inte vill scrolla för Tårtstubbe recept: TÅRTSTUBBE recept |
FRUKOST gene tunnbröd original LUNCH pastejmacka & fruktbricka LÖRDAGENS MIDDAG veg. soppa med panerad fisk fish & crisp gårdagens middag blev en dagens |
Vindstilla, ljummet och inte lika fuktigt fast mörkt och dystert blev en skön avkoppling ute! |
TÅRTSTUBBE TÅRTBOTTTEN (1 apelsinsockerkaka med blåbär) INGREDIENSER 3 ägg 0,5 dl strösocker 1tsk honung 0.5dl rapsolja 1 dl mjölk 1,5 tsk bakpulver 3,5 dl dinkel-mjöl saften av 1 färskpressad apelsin 2 dl frysta blåbär smör eller rapsolja och ströbröd till formen FYLLNING några jordgubbar ca 6 st GARNERING halv burk lemon curd eller hemmagjord 5 dl vispgrädde 1-2 riven chokladruta mörkchoklad 70% GÖR SÅ HÄR Vispa poröst ägg, honung och strösocker Rör ned mjölken och sikta även i ca hälften av mjölet mixat med bakpulvret. Pressa en apelsin och häll saften i smeten och rör om. Häll ned det sista mjölet/bakpulvret i smeten och rör om tills det blir en jämn smet. Till sist rör ned rapsoljan i smeten. Häll hälften av smeten i en smord och bröad form. Strö på de frysta blåbären och häll över resten av smeten. Sätt in formen med smet och blåbär i ugn och ställ in graderna på 175 grader och låt gräddas i ca 50 minuter. Ta ut och låt svalna! FYLLNING Kapa av de bägge ändarna på kakan och fyll kakan med några skivade jordgubbar. Sätt om med plastfolie och in i kylen för saftigare kaka. Låt stå tills nästa dag! GARNERING Vispa grädden och lägg undan ungefär hälften av den vispade grädden i en skål. Rör ned Lemon curd med den vispade grädden och fördela över fyllningen på kakan. Ta resten av den vispade grädden och fördela över lemon curd grädden på kakan. Till sist riv mörkchoklad med vanligt rivjärn och använd den grova sidan. Toppa tårtstubben med den rivna mörkchokladen som dekoration. (Om man vill dela en tårta i flera våningar. Låt din tårtbotten svalna helt i formen innan du tar ut den. Plasta in den och förvaras i frys tills du behöver den. När det är dags att dela den, så låt den tinas upp i rumstemperatur, men skära i den när den fortfarande är kall för att inte smulas så mycket!) |
Den färdiga kakan får svalna med bakplåtspapper över. |
De avkapade kanterna blev en go' fika! |
Ett tunt lager av skivade jordgubbar som fyllning överst på kakan ställs in i kyl över natt med plastfolie om för en saftigare kaka. |
Kakan som redan ser ut som en stubbe - Dagen efter nyss uttagen ur kyl och utan plastfolie om. |
Stubben garnerad med både lemon curd-grädde och vispad grädde. Mörkchokladen rivs med grov sidan för att strö över tårtstubben som dekoration! |
Översta bilder - tårtstubben! Nedersta bilder - tårtstubben inne i kyl tills fikat! |
En go' fika vankas ikväll! |
SOPPA IGEN! men utan selleri... och lite fryst blomkål i! |
Här påbörjas tårtstubben! Det blev för mycket för blogg både soppa och tårt-bak! Jag återkommer med tårtstubben! |
FRUKOST gene tunnbröd fibervarianten LUNCH pastejmacka & fruktbricka FREDAGENS MIDDAG soppa med panerad fisk fish & crisp |
Milt väder... och små vindar gjorde att det var mindre fukt ute än övriga dagar... |
FRUKOST gene tunnbröd fibervarianten LUNCH pastejmacka & fruktbricka TORSDAGENS MIDDAG vegetarisk soppa med falukorv Hemlagat från grunden - den nedfrysta falukorven åkte fram tillsammans med fryslådan med soppan, som fick tinas över natten. I med lite vatten och rapsolja, även lite fryst blomkål som jag hackade i och lite gröna ärter, blev en god middag! |
En härlig tur ute blev det idag utan regn! En stunds strimma solsken även om det var mestadels grådisigt och fuktigt, förövrigt var det en lugn skön Torsdag med mindre rörelse. |
Inget regn men fuktigt ute... Avslappnad tur... |
Med SÖNDAGENS balkonglåda i centrum ca kl 17:30. calluna ljung - mynta - fjärilslavendel |
via TELENOR STREAM C-more blev det dags för att påbörja en dansk finans-thriller serie som finns i 3 säsonger "Bedrägeriet" 2016-19. Också denna väldigt spännande... Strax dags för säsong 1 del 3... |
FRUKOST gene tunnbröd fibervarianten LUNCH pastejmacka & fruktbricka TISDAGENS MIDDAG hemlagad schnitzel med potatis/morot och gröna ärter |
Vindstilla, fuktigt och värme i luften eller jag som var välklädd! |
FRUKOST gene tunnbröd fibervarianten LUNCH pastejmacka & fruktbricka MÅNDAGENS MIDDAG hemlagat men direkt från fryslådan soppa toppad med torsk KVÄLLS MÅL fibervarianten med tonfiskröra (majs-bostongurka-mild naturell grekisk yoghurt) toppad med tomat/gurka |
Regn regn åter regn... |