Det blev en härlig dag... med dofter* med liten fika efter surströmmingsbordet |
Har haft fullt upp med lite av varje... telenor och epostproblem med bla.... Bilderna får tala istället...
Sol och grå-läge varvat fast det blev mest grått och kvavt idag! |
ONSDAGENS panerad torsk fish & crisp TORSDAGENS (hemlagat från grunden) Schnitzel serverad med en mix av kokt fullkorns ris Quinoa och grönsaker |
Heta dagr just nu... håller oss i skuggan... |
Onsdagens korta minutpaus i sommarhettan.... även i skuggan behövs det lilla lugna. |
Onsdagens sommarhetta i skuggan... härlig paus! |
TISDAGENS enkla middag fiskbullar i dillsås och en sallad |
Jag är jättenöjd med den nya tvättmaskinen AEG toppmatad... som blev installerad. |
FLINTASTEK
Jag kollade runt både irl och internet för att förbereda mig för att tillaga flintastek i ugn.
Ett tips var att vända på flintan var 15:e minut så ofta som möjligt för få den så mörig som möjligt och god.
Så här gjorde jag:
Jag startade med att klippa upp påsen och lät saften i påsen rinna ur. Jag skrapade av grillkryddan både på ovansidan och undersida och aktade mig noga för att inte blöta ned flintan. Grillkryddan gör också så att flintan lättare bränns vid.
Jag gjorde flera snitt runt om i svålen och även ett längre snitt in mot köttet, så att inte flintan kränger sig och blir svårstekt.
Jag valde också en mindre ugnsform så att ugnsfläkten kunde cirkulera runt bättre. I botten lite rapsolja och någon droppe på ovansidan av flintan. Jag valde rapsolja då rapsolja tål hög stektemperatur bäst utav oljorna och flintan lär steka.
Jag placerar ugnsformen med flintan i ugnen och sätter den på 175 grader (ca 1 timma), efter 30 minuter vände jag på flintan och efter ca 30 minuter igen så vände jag på flintan igen och sänkte ugnen till 150 grader (ca 1 timma). Här gör jag likadant att efter 30 minuter vända på flintan i två omgångar för till sist ha denna på 125 grader och samtidigt hällde jag även på av skyn som låg runt om flintan.
När flintan var färdiglagat så skar jag det på skrå - i sneda skivor tvärs över muskeltrådarna. Fettet lät jag sitta kvar tills strax innan jag lade på flintan på tallriken för annars blir köttet gärna torrt. Så låt helst fettet sitta kvar på flintan så länge som möjligt efter att den är färdiglagad.
FLINTASTEK - under stekning - färdiglagad |
MIDDAG MÅNDAG flintastek-sallad riven kål och huvudsallad i botten lite rädisor och majs och på detta en gurk/tomatsallad... lite röd lök och en skivad potatis |
1,5 dl kokt vatten på kål för att mjuka upp kålen - hacka i en bit gurka och några tomater, skiva sedan den inlagda röda paprikan - till sist i med lite olivolja och äppelcidervinäger. Krydda med lite salt och peppar och oregano... blanda. Godast att äta nästa dag! Förvaras i kylen bara några dagar. |
En härlig tur ute på ca 2 timmar... |
go' morron, en nyvaken AsteriX! |
Blåshålan bjuder alltid på vacker vy! Förövrigt bjöd blåshålan på lagom med värme! |
En skön tur idag utan ryggsäck eller annat... ca 1tim 30 min |
BLOMLÅDAN Trädgårds-nejlikor / mynta / Petunia midnight gold /mini petunia / fjärils-lavendel |
Kändes jättehärligt idag med en mindre vandring med en lång paus och en kort vattenpaus runt ca 2 timmar.. Höll oss mestadels i skuggan. |
FRUKOST / LUNCH gene fibervariant / pastejmacka / fruktbricka |
FREDAGENS MELLANMÅL MIDDAG SALLAD panerad torsk med potatis toppat med persilja Dagens enkla i sommhettan |
MIDSOMMARTÅRTAN
maräng med lemon curd grädde som fyllning och skivade jordgubbar toppad även med lite lemon curd grädde och lite ren vispad grädde... |
Det blev en härlig midsommar tur ute med Asterix. Tog det lugnt och vi höll oss mestadels i skuggan. |
Traditionell midsommar mat med matjseill gräddfil gräslök färskpotatis dill... en skål med sallad |