FRUKOST GENE fibertunnbröd LUNCH pastejmacka & fruktbricka LÖRDAGENS MIDDAG curry fläskgryta med äpplen och grönsaker |
plus 8 som blev 9 på vägen hem - ljuvlig tur ute |
FRUKOST GENE fibertunnbröd LUNCH pastejmacka & fruktbricka LÖRDAGENS MIDDAG curry fläskgryta med äpplen och grönsaker |
plus 8 som blev 9 på vägen hem - ljuvlig tur ute |
Blomsterkvasten har nu gjort sitt och är nu slängd ut i sophuset! Får se om det blir en ny blomsterkvast på självaste Valentine's dag!
Har lagt undan kokt morot/kålsallad/gurk&rädissallad för kvällens macka med chicken sticks // Kvällsfikat står och väntar blåbär&apelsinsockerkaka. |
FRUKOST gene tunnbröd original LUNCH pastejmacka & fruktbricka FREDAGENS MIDDAG fish&crisp och potatis/morot med kålsallad och gurk&rädissallad |
Milt väder trots lite sol ändå grådisigt ute. Härligt med barmark! |
Quinoa tricolor som kokats med fullkornsris och i detta frysta grönsaker - spenat grönkål blomkålsris och broccoliris. När det hela fått svalna av lite kryddade jag med salt, malen svart peppar, paprikapulver och gurkmeja. Hackade i en liten bit purjolök och blekselleri. Rörde ned försiktigt blandfärsen. De röda paprikorna fylls med fyllningen. Läggs ned i en smord form - i detta fall lite rapsolja, Fyllning som blev över läggs också i och toppas med ketchup och tomathalvor. |
Årets första Fylld röd paprika! En favorit i repris! Dyra är paprikor just nu men de går upp och ner... ingen säsong för detta just nu egentligen men desto mera efterlängtad! och Asterix? Åh, ja! även paprikan... Håll utkik på nedsänkt pris... |
FRUKOST gene fibertunnbröd LUNCH pastejmacka & fruktbricka TORSDAGENS MIDDAG fylld röd paprika |
Snön på väg bort... här och var någon fläck... Härlig tur ut! Glömde min sittdyna! men inte går jag tillbaks... Jag plockade fram en oanvänd som blev över från biltema - tre för 79.- om det är samma summa nu vet jag ej förstås. |
FOREIGNER with the 21st century symphony orchestra 2018 |
räkor i enkel dillsås 3 dl vatten som vispas med 2 msk dinkelmjöl och kokas upp... i med mjölk... salt och vitpeppar och i med 1 st lagerblad och kokas upp... sänk och låt puttra... ta ut lagerbladet efter ca 10 min högst 15 min för att inte få för mycket besk smak... i med dill och sist räkorna... Jag gjorde slut på den frysta räkpåsen som inköptes på extrapris. Nu dröjer det ett tag tills nästa gång det blir räksås. Kokade potatis och morötter med lite rotselleri. |
FRUKOST GENE fibertunnbröd LUNCH pastejmacka & fruktbricka ONSDAGENS MIDDAG torsk med räkor i dillsås serverad med rotselleri/ kokt potatis med skal /morot med skal förmera näring som fått stå och svalna för lägre GI - långsammare flöde ut i blod & gröna ärter/kikärter |
Milt väder och snö på väg bort förutom lite plättar som man fick se upp för. |
Kotlett i ugn... här med gul paprika, lök och tomater. Gjorde en sås... använde mig av skyn... ca 0,5 dl fick jag ihop som vispades med ca 1,5 dl vatten och 1 msk dinkelmjöl.... och kokades sedan upp... sänkte värmen... Jag både saltade och pepprade såsen. Jag hade i även mild malen paprika med rökig smak som jag vill bli av med... Jag använder endast mild malen paprikapulver! Men råkat få en smokey paprika krydda och den är jag inte så förtjust i eftersom jag inte vill ha en känsla av rökt mat jämt och ständigt... mina smaklökar alltså! Till detta fullkornsris som kokats med quinoa tricolor och morot. |
Jag lagade snabbt till en gurk-och rädissallad i detta lite spetskål som jag behövde bli av med som jag glömde av att slänga i bland kotletterna. Jag skivade upp tunna äppelskivor med skal med hjälp av mandolin. Äpple till kött blir det fler gånger att ha till. Jättefräscht! |
Snön låg kvar och smälte lite... vilket gjorde att vägarna bar mig utan halka... Jag var försiktig och valde andra stigar här och var. Lite jobbigt förstås men det kunde varit värre! |
Vackra röda fräscha tulpaner! Valentine känsla! Februaristart! |
Hjärtan ute där snön kanat av! Kantiga stenar! Valentine känsla! Februaristart! |
Sockerkaksbak nu igen! Jag använder fast honung och denna gång var den rejält fast och jag glömde i vanlig ordning ta ut och låta honungen bli mera ljummen för lite mera flyt. Jag fick använda gaffel för att lösa ut klimparna så att jag skunde vispa honung med äggen poröst... Istället för apelsin blev det blodapelsin för man tager det man haver!
|
Före och efter gräddning! |
Måndagens morgondagens fika - SÖNDAGENS KVÄLLSFIKAT står och väntar! |
Strax dags efter bloggat för fikat!!! Valentine känsla! Februaristart! |
Lättar mitt hjärta! Inne mys! Valentine känsla! Februaristart! |
Regnet uteblev! Istället kom några snöflingor. Det droppade istället från träden under turen... kallt och lite fuktigt... bara att gilla läget! Fast ändå Valentine känsla! Februaristart! Snökonst på träd! |
Valentine känsla! Februaristart! Snökonst på träd! |
RULLAT KÖTTBULLAR! Köttbullar ugnstektes för att frysas in och övriga åkte in i traktörpannan för långkok som dagens middag. KÖTTBULLAR 2 medelstora lökar rapsolja 1 dl mjölk 3% 1 dl vispgrädde 40% 1 dl ströbröd 2 medelkokta potatismos 2 ägg 1,5 tsk salt 2 krm mald svartpeppar 1 msk bong touch av smak-schalottenlök 1,5 kg blandfärs GÖR SÅ HÄR: Skala och skär löken. Stek den mjuk i smöret, låt den svalna. Blanda löken med grädde, mjölk, potatis och ströbröd i en skål. Även kryddorna, mixa slätt med stavmixer och låt svälla i 10 minuter. Blanda i färsen och tillsätt till sist äggen! Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper och in i ugnen på ca 200°C tills den är genomstekt. Låt svalna och förvara i kyl eller frys. Jag frös in många köttbullar. De som inte fick plats på tallriken blev dagens middag som långkok. Jag brynte köttbullarna på spisen i traktörpanna och hällde i vatten och gjorde ett långkok - på och av med en liten skvätt grädde och liknande... Endast lite salt som krydda i såsen eftersom det hela drar till sig smaken från köttbullarna, dessutom stektes även löken i samma panna och jag lät fetter ligga kvar. Förresten någon droppe mushroom soy åkte ned i såsen också. |
FREDAGENS MIDDAG långkokta köttbullar i gräddsås serverad med kokt potatis/morot och kålsallad, gurk/rädissallad och gul paprika |
Köttbullarna från ugn in i fryslådan och övriga köttbullar med sås som blev över från middag. |
VINTERLANDSKAPET är här igen! |
Vindstilla gjorde det hela lättare att gilla-läget! TORSDAGENS BRAVAD: |
Från en dag till en annan... gårdagens solsken! |
En rödhake som envisades med att göra mig sällskap... när jag till slut närmade mig så flög den sin kos. Jag var inget roligt sällskap mer än Asterix som den även nyfiket kollade in. Inget fika eller liknande heller... om den var ute efter brödsmulor eller annat. Starkt solsken och ca6 plusgrader med lite blåst fick mig att tänka på vår och jag kom på att vi fortfarande är i Januarimånad. |
FRUKOST gene tunnbröd original LUNCH pastejmacka & fruktbricka MÅNDAGENS MIDDAG currygryta En enkel gryta där jag använde grönsaker från både bolognese och soppan... Det var menat att jag skulle ha i en liten bit grön paprika, men den hade redan gått åt... i soppan häromda'n och så lade jag i ca 3 msk frysta kikärter i... |
Dagens tur.... milt väder! SÖNDAGENS tur ut... |