NY VECKA med måndagskänslor
Solen var mestadels framme förutom då den skymdes bakom moln Vindstilla och kyligt, men ändå värme från solens strålar. Härlig tur ut blev det idag! |
NY VECKA med måndagskänslor
Solen var mestadels framme förutom då den skymdes bakom moln Vindstilla och kyligt, men ändå värme från solens strålar. Härlig tur ut blev det idag! |
Så då är juleljusen borta! När man plockar fram heter det julpynt och nu är det skräp och skall bort. En ljusslinga kasserade jag där över hälften av ljusen slocknat... |
Kotletter i långkok... för att göra mig av med grönsaker såsom selleri och purjlök. En enkel gräddsås blev det av självaste koket... |
Fuktigt med lite halkig slask... en härlig tur ut blev det med något varmare grad och vindstilla fastän lite dropp från träd. |
FRUKOST: gene "fiber" LUNCH: pastejmacka & fruktbricka MIDDAG LÖRDAGENS kotlett sås och ris med lite fräscht grönt på tallriken |
FRUKOST: gene "fiber" LUNCH: macka & ägg & fruktbricka MIDDAG FREDAGENS gårdagens soppa med bönmix |
Slaskig och fuktig promenad och det droppade ned från här och var... försökte korta ned turen lite. Förövrigt en skön sådan med väldigt lite folk dessutom. |
Det blev en mini bensträckare utan koppel för Asterix denna gång. |
Det sista julpyntet i lägenheten som är kvar. |
FRUKOST: gene "fiber" LUNCH: macka & fruktbricka med lite "twist" MIDDAG TORSDAGENS grönsakssoppa med selleri och köttbullar/frikadeller |
Kyligt med solsken och vindstilla! Blev en härlig tur och som tur var det inte rena isfläckar överallt. Det gick förövrigt ganska bra att gå... förutom just på denna backe där jag fick gå försiktigt! |
Nytt snölager... får se om det blir is eller om det är borta tills imorgon... eller om det snöar på ett nytt puderlager. Året har knappt börjat... sååå inte oväntat med ny snö. |
Jag har ägnat första starten/dagen på nya året med långkok - dillkött. I bloggandets stund står dillköttet färdigt med redning och allt för att svälla och dra in smaker och dofter.
När jag startade för många herrans år sedan med Dillkött lagade jag långkok på fransyska eller högrev, men sedan Per Morberg introduserade det förenklade långkoket, så har jag mestadels använt grytbitar eller skinkschnitzel och delat bitarna själv. Idag hade jag i tunn-skivade kotletter som jag skar i bitar - extra gott blev detta.
Första dagen på nytt år är väl något speciellt, så det fick bli ett långkok. Ett speciellt sådant med mycket kärlek och tid!
Jag hade i persiljerot och gjorde dillköttet från grunden med mycket purjolök med lite spetskål och även morötterna för sötmans skull. Jag använder aldrig socker i matlagning mer än om jag bakar och det är inte ofta.
FRUKOST: gene "fiber" LUNCH: ostmacka & fruktbricka MIDDAG LÖRDAGENS dillkött med kokt potatis |
Janssons frestelse |
FRUKOST: gene "original" LUNCH: knäckemacka inkl. fruktbricka MIDDAG TORSDAGENS senapsgriljerad skinka med rotmos och tomat/gurka |
Förutsägbara blogginläggtitlar... och smått trista, så ser det oftast ut... så och nu med.
Har nu påbörjat PARFYMEN en tysk krim-serie i 6 delar... har nu sett 2... Mycket snart är det fyra nya BECK filmer som skall betas av också... mysfaktor*
Ett tunt snötäcke på marken efter gårkvällens nedfallande flingor... |
FRUKOST: gene "original" LUNCH: fetaostmacka & fruktbricka MIDDAG ONSDAGENS max burger bar meny... våran favorit till detta är faktiskt ramlösa citrus... lökringar blev detta denna gång... jättegoda! |