fredag, september 16, 2022

Mitt i september:


Det blev en skön slapp tur ute... Inget regn och med lite sol...



Lite höststart av gula löv... 

Jag kör på med kålsallad... god till mat eller macka eller som mellanmål...
När jag får lite hål-tid så skär jag upp spetskål för sallad om den är slut.
recept något ilägg nedanför... Enkelt och gott!

FRUKOST gene original LUNCH pastejmacka & fruktbricka
FREDAGENS MIDDAG blodpudding med ett glas standardmjölk

Asterix tog sig en skön sovmorgon...









BLANDAT MAT:


TORSDAGENS MIDDAG 

TORSDAGENS gårdagens MIDDAG hemlagat från grunden från frysen....
fläskgryta med fullkornsris/quinoa - smaksättning bl a  curry koriander spiskummin gurkmeja 

MÅNDAGENS torsk med fullkornsris/quinoa/kokt morot
TISDAGENS fiskbullar i dillsås med kokt potatis/morot
ONSDAGENS schnitzel med pasta och grönsaker

lite från SÖNDAGENS

Kvällsfika räkostmacka och ugnskaneläpplen 





Lite blandade blander mest  från onsdgen den 7.e sept och från söndagen den 11:e sept... :








lördag, september 10, 2022

💜atmosfär🍎🍏🍂🍁

 

enkel UGNSÄPPLEN med kanel och havregryn
 - rapsolja - äpplen - kanel - ströbröd - socker - sirap - 1 dl vatten -  överst inget måste  (halv dl rapsolja blandas med 2 msk havregryn + 2 msk fiber havregryn + kanel)

enkel  KÅLSALLAD
Har nu igen joxat ihop en tunt strimlad kålsallad: strimla tunt kålen, därefter lite salt röres om sedan ca 3 msk olivolja röres om och ca 1 tesked äppelcidervinäger röres om - sist i med en mosad kokt potatis och allt röres om igen... hållbar i minst 2 dgr...

... som alltid lika härligt med höstkänslor!
P.S kålsallad saxat in från häromdagen med samma txt och eventuellt fel!
LJUNG calluna garden girls
kärleksört
FRUKOST gene tunnbröd original  LUNCH pastejmacka  & fruktbricka
LÖRDAGENS MIDDAG skål med sallad (kålsallad - tomat gurka och rädisor) och panerad fish & crisp med kokt potatis/morot

fredag, september 09, 2022

Höstblomster & hemlagad soppa:

Ljung Calluna garden girls - plantor / kärleksört - blomstebukett
Soppa igen... Ovan steks, sedan tomat sedan lite 1dl-2dl vatten sedan plockar man ur lagerbladen för att därefter lägga i quinoa tricolor ca 1 dl, sopp spaghetti mlinotest  sedan ca 1 l vatten och i med rstenm av grönsaker... senare häll i mera vatten för tunnare soppa. Ngt sådant.... steks och kokas i omgångar för att få mera djup. Fryste in en bunke för middag en annan dag!
FRUKOST gene tunnbröd original  LUNCH pastejmacka  & fruktbricka
FREDAGENS MIDDAG hemlagad soppa
Två ljungplantor Calluna i balkonglådan!
Skönt att komma in när det regnar ute!
En tur i regnet! 

 

tisdag, september 06, 2022

i VECKA 36 enkel matlagning:

FRUKOST gene tunnbröd fibervariant  LUNCH pastejmacka Smoothie (fiberhavregryn och vanliga havregryn 1 tesked av varje med blåbär i yoghurt mild grekisk) & fruktbricka
TISDAGENS MIDDAG sallads-skål & enkelt ugnsstekt lax med kokt morot/potatis
ENKEL KÅLSALLAD
Har nu igen joxat ihop en tunt strimlad kålsallad: strimla tunt kålen, därefter lite salt röres om sedan ca 3 msk olivolja röres om och ca 1 tesked äppelcidervinäger röres om - sist i med en mosad kokt potatis och allt röres om igen... hållbar i minst 2 dgr...

Strax innan bloggat fick jag både energi och tid till att joxa ihop enkel kålsallad snabbt!
Har haft en lugn tisdag och under förmiddagen på högst 5 minuter borstat Asterix tänder, som bonus fick en frolic med oxkött och fyra st mini frolics... slurp!!!

... som alltid lika härligt med höstkänslor!

Förmiddagens inomhuskänslor!
Härligt ute! Tisdagens väldigt sköna!

måndag, september 05, 2022

ny VECKA 36 måndag startar bra ändå:

När mörkret faller på - höstkänslor!

FRUKOST gene tunnbröd fibervariant LUNCH pastejmacka & fruktbricka
MÅNDAGENS MIDDAG sallad och soppa - hemlagat direkt från fryslådan  

Måndagstarten blev sådär, smått jäktad, härligt ändå förståss. Vi har haft bättre och känt bättre!
... Dåligt med extrapriser just nu på mat - hittade något...

... har påbörjat GÅSMAMMAN säsong 6. SPÄNNING!  Delarna droppar in en gång i veckan på telenor-stream...  dessemellan ser vi "det som göms i snö" som finns med två säsonger...  har sett några delar utav säsong 1.



 

söndag, september 04, 2022

Söndagligt:

 

Avslappnat men kändes mera söndagligt!



FRUKOST gene tunnbröd fibervariant LUNCH pastejmacka  & fruktbricka
 SÖNDAGENS MIDDAG makrill serverad med skivad kokt med skal på potatis (mera näring dessutom svalnat lite - ännu bättre) med kålsallad, tomat och gurka

Söndagens snabba under förmiddagen - makrill in i ugnen och gjorde även en kålsallad

lördag, september 03, 2022

Matlagning under förmiddag:

Under förmiddagen lagade jag till en gryta med mycket grönsaker och fläsk grytbitar.
Fryste även in en matlåda.
Första steget i grytan - rapsolja som steks med lök / röd paprika /lagerblad/  purjolök / stjälkselleri
(Jag brukar ha i 3 lagerblad så att man lätt plockar ur dessa ur grytan... hittade ännu en - råkade ha i fyra!)
grytbitarna och salt/peppar
Därefter tomater och kryddorna Bong touch of taste / paprika pulver / kummin / koriander / gurkmeja / curry
Förberedd med två skålar uppskuret med morot/persiljerot & lite strimlad kål och selleri/purjolök 
I med ca 1,5 -2 dl mineralvatten och i med de två skålarna med uppskuret och låter det hela puttra en liten stund. Därefter i med ca 2 dl vanligt vatten innan resten av grönsaker läggs i de frysta spenat/ broccoli/grönkål... kokas upp och  allt röres om för att puttras på svagare värme...

FULLKORNSRISET med QUINOA TRICOLOR
Plockade bort sener och fett på grytbiarna och kokade upp och lät puttra på svag värme till Asterix.
Det blev 2st fryspåsar och till dagens mål.
 Asterix föredrar kött men äter lite fullkornsris med quinoa och fick smaka på dagens gryta. MUMS!
Jag har sparsamt med kryddor i - grönsakernas smak blir mer framhävda än att bara drunkna i krydda!!!
Det blev en promenad standard... En lyckad skön avkoppling för denna gång!
FREDAGENS GÅRKVÄLLENS FIKA ugnsäpplen med vaniljkräm oddligood
FRUKOST gene tunnbröd fibervariant LUNCH pastejmacka  & fruktbricka
 LÖRDAGENS MIDDAG grönsaksgryta med fläsk serverad med quinoa & fullkornsris

 


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥