FRUKOST gene fibertunnbröd LUNCH pastejmacka & fruktbricka TORSDAGENS MIDDAG fylld röd paprika |
FRUKOST gene fibertunnbröd LUNCH pastejmacka & fruktbricka TORSDAGENS MIDDAG fylld röd paprika |
FOREIGNER with the 21st century symphony orchestra 2018 |
Milt väder och snö på väg bort förutom lite plättar som man fick se upp för. |
Snön låg kvar och smälte lite... vilket gjorde att vägarna bar mig utan halka... Jag var försiktig och valde andra stigar här och var. Lite jobbigt förstås men det kunde varit värre! |
Vackra röda fräscha tulpaner! Valentine känsla! Februaristart! |
Hjärtan ute där snön kanat av! Kantiga stenar! Valentine känsla! Februaristart! |
Före och efter gräddning! |
Måndagens morgondagens fika - SÖNDAGENS KVÄLLSFIKAT står och väntar! |
Strax dags efter bloggat för fikat!!! Valentine känsla! Februaristart! |
Lättar mitt hjärta! Inne mys! Valentine känsla! Februaristart! |
Regnet uteblev! Istället kom några snöflingor. Det droppade istället från träden under turen... kallt och lite fuktigt... bara att gilla läget! Fast ändå Valentine känsla! Februaristart! Snökonst på träd! |
Valentine känsla! Februaristart! Snökonst på träd! |
RULLAT KÖTTBULLAR! Köttbullar ugnstektes för att frysas in och övriga åkte in i traktörpannan för långkok som dagens middag. KÖTTBULLAR 2 medelstora lökar rapsolja 1 dl mjölk 3% 1 dl vispgrädde 40% 1 dl ströbröd 2 medelkokta potatismos 2 ägg 1,5 tsk salt 2 krm mald svartpeppar 1 msk bong touch av smak-schalottenlök 1,5 kg blandfärs GÖR SÅ HÄR: Skala och skär löken. Stek den mjuk i smöret, låt den svalna. Blanda löken med grädde, mjölk, potatis och ströbröd i en skål. Även kryddorna, mixa slätt med stavmixer och låt svälla i 10 minuter. Blanda i färsen och tillsätt till sist äggen! Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper och in i ugnen på ca 200°C tills den är genomstekt. Låt svalna och förvara i kyl eller frys. Jag frös in många köttbullar. De som inte fick plats på tallriken blev dagens middag som långkok. Jag brynte köttbullarna på spisen i traktörpanna och hällde i vatten och gjorde ett långkok - på och av med en liten skvätt grädde och liknande... Endast lite salt som krydda i såsen eftersom det hela drar till sig smaken från köttbullarna, dessutom stektes även löken i samma panna och jag lät fetter ligga kvar. Förresten någon droppe mushroom soy åkte ned i såsen också. |
FREDAGENS MIDDAG långkokta köttbullar i gräddsås serverad med kokt potatis/morot och kålsallad, gurk/rädissallad och gul paprika |
Köttbullarna från ugn in i fryslådan och övriga köttbullar med sås som blev över från middag. |
VINTERLANDSKAPET är här igen! |
Vindstilla gjorde det hela lättare att gilla-läget! TORSDAGENS BRAVAD: |
Från en dag till en annan... gårdagens solsken! |
En rödhake som envisades med att göra mig sällskap... när jag till slut närmade mig så flög den sin kos. Jag var inget roligt sällskap mer än Asterix som den även nyfiket kollade in. Inget fika eller liknande heller... om den var ute efter brödsmulor eller annat. Starkt solsken och ca6 plusgrader med lite blåst fick mig att tänka på vår och jag kom på att vi fortfarande är i Januarimånad. |
FRUKOST gene tunnbröd original LUNCH pastejmacka & fruktbricka MÅNDAGENS MIDDAG currygryta En enkel gryta där jag använde grönsaker från både bolognese och soppan... Det var menat att jag skulle ha i en liten bit grön paprika, men den hade redan gått åt... i soppan häromda'n och så lade jag i ca 3 msk frysta kikärter i... |
Dagens tur.... milt väder! SÖNDAGENS tur ut... |
Tomatbaserad grönsakssoppa Använder rapsolja... Startar med att steka tomatpuré därefter lök, lagerblad, blekselleri, grön paprika, röd spetspaprika. I med några tomater som man vill bli av med... Kryddor: salt och malen svartpeppar, paprikapulver, lite gurkmeja, högst 2 msk bong touch of taste. |
Krossade tomater åkte i... med lite vatten... som får puttra en stund. Ut med lagerbladen för denna gång 4 st. I med ketchup för denna gång med vatten för att få ut det allra sista ur flaskan... röres om. I med quinoa tricolor tog 1,5 dl + ca 3 nävar pasta soppspagetti. Röres om! |
Frysta grönsaker: lite spenat och grönkål, broccoliris och blomkålsris. Färska grönsaker: potatis, morot, blekselleri, rotselleri, persiljerot och purjolök I med vatten och rör om... kokas upp och sänk. |
När soppan puttrat ett bra tag så hällde jag i mera vatten... |
Färdiga soppan som fått sig ett långkok och även stå och dra sig! |
Övrig soppa som åkte in i två stora byttor rätt in i frysen! |
RAD 1 fiskpinnemacka som kvällsmål - stekt makrill RAD 2 Värmde upp en kålpudding från fryslådan RAD 3 torsk i ugn serverad med fullkornsris/quinoa tricolor RAD 4 go' fika blåbär och apelsinsockerkaka - blir att baka en sådan imorgon |
Mys* |
FRUKOST gene tunnbröd original LUNCH pastejmacka & fruktbricka LÖRDAGENS MIDDAG tomatbaserad grönsakssoppa |
Jag trodde att att det skulle bli att gå i regn, men istället blev det ett milt närapå vindstilla väder utan en droppe regn.. |